Pierre Frey Optimism wandbekleding

4 resultaten

Pierre Frey Optimism- Liz FP675001

324,00
(incl. BTW)

Pierre Frey Optimism- Surprise FP674001

235,00
(incl. BTW)

Pierre Frey Optimism- Saturday FP671001

720,00
(incl. BTW)

Pierre Frey Optimism- Optimist FP673001

235,00
(incl. BTW)

Optimism 

Liz Roache, een Amerikaanse kunstenaar die wordt aangewezen als de opvolger van Ati Gropius (dochter van de oprichter van Bauhaus, Walter Gropius, maar vooral een leerling van de grote 20e-eeuwse meester van kleur, Josef Albers), heeft drie favoriete media: gekleurd papier, gouache en Japanse Sumi-inkt. Ze tekende een collectie “OPTIMISM” met Maison Pierre Frey, bestaande uit textiel, behang en vloerkleden.

“Ik ontmoette Patrick Frey toen hij kwam spreken bij de opening van de nieuwe Pierre Frey-showroom in het Boston Design Center. Ik was gefascineerd door de creatieve onafhankelijkheid van deze vrije geest voor wie Thuis een bron van welzijn zou moeten zijn. Toen de conferentie was afgelopen, hebben we gepraat. Hij kwam mijn galerie-studio bezoeken naast zijn showroom. Het was duidelijk dat hij mijn werk en onze samenwerking begreep.

EEN EERBETOON AAN DE MODERNITEIT

Trouw aan haar veeleisende en rigoureuze opleiding, begint Liz Roache elk project met modellen gemaakt van uitgesneden gekleurd papier. Elke kleur, elke vorm is doordacht, geconstrueerd en weerspiegeld met behulp van de Bauhaus-principes om het volledige potentieel van eenvoudige vormen naar voren te brengen.

'Verrassing' vergde meer dan 150 pogingen voordat het uiteindelijk in het juiste formaat werd gesneden en een nieuwe dynamische vorm werd samengesteld in een vel dat 13 keer werd gesneden. Om 'Liz' te ontwikkelen sneed de kunstenaar 37 stroken uit een grote rechthoek en speelde met alle stukken totdat hij de juiste vorm vond: een andere rechthoek bestaande uit gestreepte vierkanten die in een verspringend patroon waren gerangschikt. 'Optimist' is een werk over de kleuren van het Museum of Modern Art in New York, waar Liz Roache les gaf en dat ze bijzonder mooi vindt. De kunstenaar inventariseerde de kleuren van de museumzalen en tentoonstellingen, knipte cirkels uit in de overeenkomstige kleuren en stelde deze vervolgens samen om uit een mengsel van elk een harmonieus palet van 12 kleuren te verkrijgen.

Innovatief in zijn verbazingwekkende kleuren en schalen die trouw zijn aan de originele werken, is de collectie een eerbetoon aan durf en zorgt voor een echt gevoel van moderniteit en geluk in interieurs.

Pierre Frey behang bij de Verf & Behang Specialist 

  • Veilig betalen: iDeal, PayPal & BanContact
  • Gratis bezorgd vanaf € 100
  • Vaste lage prijzen