Delfts blauw behang van KEK Amsterdam

Royal Blue
Royal Blue Kek

Wat is Delfts blauw?

Delfts blauw ontstond aan het eind van de 16e eeuw. Het aardewerk werd in die tijd aangeboden als goedkoop alternatief voor het Chinese porselein, ook in de kleuren blauw en wit. Delfts blauw vond zijn oorsprong in Delft, maar werd al gauw bestempeld als typisch Nederlands. Hoewel Delfts blauw in eerste instantie alleen als servies werd gemaakt, is het nu ook verkrijgbaar op andere producten.

Delfts blauw servies

In veel Nederlandse keukens is er wel iets van terug te vinden: Delfts blauw servies. Of het nou een enkel kopje is of een volledig servies, het haalt gelijk een stukje Nederlandse geschiedenis in huis. Het servies is een type faience, een aardewerk dat, nadat het gebakken is in de oven, bedekt wordt met een ondoorzichtige laag wit tinglazuur. Royal Blue
17 resultaten

KEK Royal Blue Flowers I 8 sheets WP-223

300,00
(incl. BTW)

KEK Royal Blue Flowers II 8 sheets WP-224

300,00
(incl. BTW)

KEK Royal Blue Flowers III 8 sheets WP-225

300,00
(incl. BTW)

KEK Royal Blue Flowers I 6 sheets WP-217

220,00
(incl. BTW)

KEK Royal Blue Flowers II 6 sheets WP-218

220,00
(incl. BTW)

KEK Royal Blue Flowers III 6 sheets WP-219

220,00
(incl. BTW)

KEK Panel XL Royal blue flowers BP-044

200,00
(incl. BTW)

KEK Circle Royal Blue Flowers CK-001

150,00
(incl. BTW)

Meer inspiratie

Donkergroen behang van Arte, BN Wallcoverings, Elitis

Wil je je interieur vernieuwen en er een natuurlijke oase van maken? Kies dan voor donkergroen behang in combinatie met tropische planten en natuurlijke materialen zoals hout, bamboe en riet.

Bruin behang van Arte, Elitis, Eijffinger en Hooked on Walls

Wij bieden je diverse collecties bruin behang waar je jouw woon- of slaapkamer direct mee wilt bekleden. Bestel jouw bruine behang van Arte, Elitis, Eijffinger en Hooked on Walls gemakkelijk online bij de verf en behangspecialist.