Naar inspiratie

Zwart Hout

Zwarte Beits 

Tegenwoordig werken architecten veel met zwarte ongeschaafd houten elementen. Geïnspireerd door de eeuwenoude Japanse techniek waarbij het oppervlak van naaldhout wordt verkoold. Ook in tuinen wordt er nu veelvuldig gebruik gemaakt van zwart gebeitst Douglas en Lariks. Het is niet alleen een trend, we kennen natuurlijk allemaal de boerenschuren en bielzen die met teerproducten zoals carbolineum werden behandeld. Door de nadelige uitwerking van teer op de omgeving en de verwerker is er gezocht naar vriendelijkere alternatieven. Die zijn er voldoende en al heel lang!

Foto 1. Bezoekerscentrum Schaapskooi Ermelo; Foto 2. Gevel met Ecoleum op de planken en Monumentenbeits op de luiken; Foto 3. Schutting behandeld met Houtcoat Zwart.


Ecoleum, Monumentenbeits en Houtcoat Zwart.

Wij verkopen in onze speciaalzaak al sinds decennia de producten van P.K. Koopmans. Ecoleum zwart is daardoor bij ons in de omgeving al lange tijd een bekend product om kapschuren, schuttingen en gepotdekselde gevels duurzaam mee te behandelen. Een bekende toepassing is de schaapskooi met het bezoekerscentrum op de Ermelose Heide. Ecoleum is een high-solid product op basis van lijnolie en ijzeroxide pigmenten en was jaren terug zijn tijd al ver vooruit als het gaat om de milieuvriendelijke eigenschappen. Ecoleum is perfect inzetbaar voor ruw en fijn bezaagd hout. Hout wat behandeld is met Ecoleum hoeft pas na 8 tot 10 jaar weer opnieuw behandeld te worden.

Voor geschaafd naaldhout en hardhout is Ecoleum minder geschikt en kun je beter kiezen voor Monumentenbeits en Houtcoat Zwart, beide ook op basis van lijnolie. Alle genoemde Koopmans producten zijn toe te passen over oude teerlagen.


Meer inspiratie

Moooi Wallcovering Extinct Animals

Wanneer twee topdesignmerken hun krachten bundelen, mag je iets speciaals verwachten. Dat is zeker waar voor de samenwerking tussen Moooi en Arte. Ontdek de prachtige nieuwe collectie wandbekleding bij De Verf & Behang Specialist.

Koopmans Verf heeft nieuwe etiketten

Koopmans, bekend van onder andere Perkoleum en Ecoleum heeft alle producten van nieuwe etiketten voorzien. De blikken hebben een nieuw jasje maar wat erin zit is nog steeds de vertrouwde kwaliteit met zuivere lijnolie!