Zwart hout aan huis? Dan ben je bij ons aan het goede adres.

Zwarte Beits 

Tegenwoordig werken architecten veel met zwarte ongeschaafd houten elementen. Geïnspireerd door de eeuwenoude Japanse techniek waarbij het oppervlak van naaldhout wordt verkoold. Ook in tuinen wordt er nu veelvuldig gebruik gemaakt van zwart gebeitst Douglas en Lariks. Het is niet alleen een trend, we kennen natuurlijk allemaal de boerenschuren en bielzen die met teerproducten zoals carbolineum werden behandeld. Door de nadelige uitwerking van teer op de omgeving en de verwerker is er gezocht naar vriendelijkere alternatieven. Die zijn er voldoende en al heel lang!

Foto 1. Bezoekerscentrum Schaapskooi Ermelo; Foto 2. Gevel met Ecoleum op de planken en Monumentenbeits op de luiken; Foto 3. Schutting behandeld met Houtcoat Zwart.


Ecoleum, Monumentenbeits en Houtcoat Zwart.

Wij verkopen in onze speciaalzaak al sinds decennia de producten van P.K. Koopmans. Ecoleum zwart is daardoor bij ons in de omgeving al lange tijd een bekend product om kapschuren, schuttingen en gepotdekselde gevels duurzaam mee te behandelen. Een bekende toepassing is de schaapskooi met het bezoekerscentrum op de Ermelose Heide. Ecoleum is een high-solid product op basis van lijnolie en ijzeroxide pigmenten en was jaren terug zijn tijd al ver vooruit als het gaat om de milieuvriendelijke eigenschappen. Ecoleum is perfect inzetbaar voor ruw en fijn bezaagd hout. Hout wat behandeld is met Ecoleum hoeft pas na 8 tot 10 jaar weer opnieuw behandeld te worden.

Voor geschaafd naaldhout en hardhout is Ecoleum minder geschikt en kun je beter kiezen voor Monumentenbeits en Houtcoat Zwart, beide ook op basis van lijnolie. Alle genoemde Koopmans producten zijn toe te passen over oude teerlagen.

Update: Nieuw is de 100% ecologische Rubio Woodcream. Ook verkrijgbaar in de stoere tint Bold Black voor een prachtig semi-dekkend zwart effect op verschillende houtsoorten.


Meer inspiratie

Marmer behang van KEK Amsterdam

Wil je wel die marmer look in huis halen zonder kostbaar marmer te hoeven kopen en plaatsen? Marmer behang is de ideale oplossing! Hiermee creëer je snel een luxe en exclusieve look in elke ruimte.

Donkerbruin behang van Arte, Elitis, Eijffinger, KEK Amsterdam, BN Wallcoverings en Hooked on Walls

Wij bieden je diverse collecties donkerbruin behang waar je jouw woon- of slaapkamer direct mee wilt bekleden. Bestel jouw donkerbruine behang van Arte, Elitis, Eijffinger, KEK Amsterdam, BN Wallcoverings en Hooked on Walls gemakkelijk online bij de verf en behangspecialist.