Zwart Hout

Zwarte Beits 

Tegenwoordig werken architecten veel met zwarte ongeschaafd houten elementen. Geïnspireerd door de eeuwenoude Japanse techniek waarbij het oppervlak van naaldhout wordt verkoold. Ook in tuinen wordt er nu veelvuldig gebruik gemaakt van zwart gebeitst Douglas en Lariks. Het is niet alleen een trend, we kennen natuurlijk allemaal de boerenschuren en bielzen die met teerproducten zoals carbolineum werden behandeld. Door de nadelige uitwerking van teer op de omgeving en de verwerker is er gezocht naar vriendelijkere alternatieven. Die zijn er voldoende en al heel lang!

Foto 1. Bezoekerscentrum Schaapskooi Ermelo; Foto 2. Gevel met Ecoleum op de planken en Monumentenbeits op de luiken; Foto 3. Schutting behandeld met Houtcoat Zwart.


Ecoleum, Monumentenbeits en Houtcoat Zwart.

Wij verkopen in onze speciaalzaak al sinds decennia de producten van P.K. Koopmans. Ecoleum zwart is daardoor bij ons in de omgeving al lange tijd een bekend product om kapschuren, schuttingen en gepotdekselde gevels duurzaam mee te behandelen. Een bekende toepassing is de schaapskooi met het bezoekerscentrum op de Ermelose Heide. Ecoleum is een high-solid product op basis van lijnolie en ijzeroxide pigmenten en was jaren terug zijn tijd al ver vooruit als het gaat om de milieuvriendelijke eigenschappen. Ecoleum is perfect inzetbaar voor ruw en fijn bezaagd hout. Hout wat behandeld is met Ecoleum hoeft pas na 8 tot 10 jaar weer opnieuw behandeld te worden.

Voor geschaafd naaldhout en hardhout is Ecoleum minder geschikt en kun je beter kiezen voor Monumentenbeits en Houtcoat Zwart, beide ook op basis van lijnolie. Alle genoemde Koopmans producten zijn toe te passen over oude teerlagen.


Meer inspiratie

Croco behang

Behang met een krokodillen look, mega stoer en stijlvol. Croco behang heeft een mooie glans over zich heen, waardoor het een chique uitstraling geeft. Ontdek het Croco behang van De Verf & Behang Specialist.

Lichtblauw behang

Bij De Verf & Behang Specialist vind je lichtblauw behang voor elke ruimte in huis: de woonkamer, keuken of babykamer. Wil je een effen lichtblauw behang of toch liever eentje met print? Deze vind je allemaal terug in ons assortiment!