Zwart hout aan huis? Dan ben je bij ons aan het goede adres.

Zwarte Beits 

Tegenwoordig werken architecten veel met zwarte ongeschaafd houten elementen. Geïnspireerd door de eeuwenoude Japanse techniek waarbij het oppervlak van naaldhout wordt verkoold. Ook in tuinen wordt er nu veelvuldig gebruik gemaakt van zwart gebeitst Douglas en Lariks. Het is niet alleen een trend, we kennen natuurlijk allemaal de boerenschuren en bielzen die met teerproducten zoals carbolineum werden behandeld. Door de nadelige uitwerking van teer op de omgeving en de verwerker is er gezocht naar vriendelijkere alternatieven. Die zijn er voldoende en al heel lang!

Foto 1. Bezoekerscentrum Schaapskooi Ermelo; Foto 2. Gevel met Ecoleum op de planken en Monumentenbeits op de luiken; Foto 3. Schutting behandeld met Houtcoat Zwart.


Ecoleum, Monumentenbeits en Houtcoat Zwart.

Wij verkopen in onze speciaalzaak al sinds decennia de producten van P.K. Koopmans. Ecoleum zwart is daardoor bij ons in de omgeving al lange tijd een bekend product om kapschuren, schuttingen en gepotdekselde gevels duurzaam mee te behandelen. Een bekende toepassing is de schaapskooi met het bezoekerscentrum op de Ermelose Heide. Ecoleum is een high-solid product op basis van lijnolie en ijzeroxide pigmenten en was jaren terug zijn tijd al ver vooruit als het gaat om de milieuvriendelijke eigenschappen. Ecoleum is perfect inzetbaar voor ruw en fijn bezaagd hout. Hout wat behandeld is met Ecoleum hoeft pas na 8 tot 10 jaar weer opnieuw behandeld te worden.

Voor geschaafd naaldhout en hardhout is Ecoleum minder geschikt en kun je beter kiezen voor Monumentenbeits en Houtcoat Zwart, beide ook op basis van lijnolie. Alle genoemde Koopmans producten zijn toe te passen over oude teerlagen.

Update: Nieuw is de 100% ecologische Rubio Woodcream. Ook verkrijgbaar in de stoere tint Bold Black voor een prachtig semi-dekkend zwart effect op verschillende houtsoorten.


Meer inspiratie

Vintage en retro behang van Elitis, Arte, Hooked on Walls of BN Wallcoverings

Houd je van de sfeer van een jarenvijftig-, jarenzestig- of jarenzeventiginrichting? Allemaal redenen om op zoek te gaan naar de mooiste vintage designmeubels en woonaccessoires. Maar wat doe je met je muren? De Verf- en Behangspecialist heeft de perfecte oplossing: vintage en retro behang.

Bloemetjesbehang van Arte, Eijffinger, KEK Amsterdam en Hooked on Walls

Je ziet bloemetjesbehang terug in veel verschillende huizen. Wellicht hing het vroeger in het huis van je grootouders. Maar oubollig is het zeker niet! Bloemetjesbehang kun je toevoegen aan een botanisch interieur, waarmee je de natuur meer in huis haalt.