Mix & Match met de kalkverf van Stoopen en Meeus

Kalkverf Mix & Match
Baby’s Breath Light Kalkverf

Stoopen & Meeus Home Collection Kalkverf

Met 5 schilderspigmenten en 2 basiskalkpoeders maak je je eigen kalkverf en bepaal je zelf de kleur. Je kiest een kleur uit het uitgebreid gamma, weegt de pigmenten af - et volia!

Je kunt telkens een andere look & feel krijgen door:

  1. Je eigen kleur te creëren. Wil je graag 27 gram rood, 23 gram geel en 50 gram blauw mengen? Laat je vooral gaan! En stuur ons een foto van het resultaat. We zijn benieuwd!
  2. Verschillende schildertechnieken toe te passen met streperige, gewolkkte of nog andere effecten tot gevolg.
  3. Meer water toe te voegen (tot max 1,7L per kilo kalk). Dit resulteert in een strakker effect en maakt de verf semi-dekkend.

Tips & Tricks

De ideale temperatuur voor het aanbrengen van kalkverf ligt tussen 8° en 25°. Kalkverf geeft het beste resultaat als je de verf rechtstreeks aanbrengt op een minerale, zuigende ondergrond, zoals bepleistering of baksteen, die stabiel en stofvrij is. Geen minerale ondergrond? Gebruik dan eerst de Stoopen & Meeûs poederprimer als grondlaag. Breng de primer aan zoals je de kalkverf aanbrengt, in verticale lijnen. Maak in één keer voldoende verf aan voor één laag, om kleurverschillen te vermijden. Je kan kalkverf tot 1kg vlotjes mengen met een handmixer voor keukengebruik. Vanaf 2 kg gebruik je best een mengstaaf die je op een (schroef)boormachine plaatst.

Wat heb je nodig om aan de slag te kunnen?

  • Primer
  • Kalkpoeder
  • Pigment(en)
  • Kwast (Spalter)
  • Mengstaaf (of mixer)
  • Persoonlijke bescherming (veiligheidsbril)

Draag een veiligheidsbril als je met kalkverf werkt!
Kalkverf heeft, zoals andere verven, ook zijn nadelen. Zo moet je altijd een veiligheidsbril dragen bij toepassing, omwille van de hoge pH-waarde van de kalk. Contact met de ogen is daarom te vermijden. Kalkverf is niet gemakkelijk afwasbaar. Als je het toepast in een spatgevoelige ruimte zoals een badkamer of keuken kun je de kalkverf eventueel vernissen met extra matte decorateursvernis.

Deze nadelen wegen uiteraard niet op tegen de vele voordelen van kalkverf. Dus, tijd om aan te slag te gaan en jouw kamer om te toveren in een uniek pareltje met matte look!

Ga hier naar de Home Collection poederverven.

Home Collection Kleurvoorbeelden

Meer inspiratie

Behang met bladeren van Arte en Hooked on Walls

Het is razendpopulair om een urban jungle te creëren in je huis. Planten in je huis staan gezellig én zorgen voor extra zuurstof. Een echte win-win situatie dus. Voeg behang met bladeren toe aan je urban jungle interieur om het helemaal af te maken.

Behang natuurtinten voor thuis van Arte, Hooked on Walls, Eijffinger en Elitis

Met behang in natuurlijke tinten creëer je direct een rustgevende sfeer in huis. Denk aan crème- en zandtinten, olijfgroen, grijs en pasteltinten, uitgevoerd in unibehang. Of ga voor een subtiel dessin in een rustige tint.