Ben jij bekend met een Koloniale interieurstijl?

Oorsprong koloniale interieurstijl 

De naam zegt het eigenlijk al. De koloniale interieurstijl vindt zijn oorsprong in de 19e eeuw en is afkomstig van oude koloniën. De interieurstijl heeft een mix van verschillende culturen, waardoor het een vrijwel onbekende, maar hele bijzondere stijl is. 

Kenmerkend aan de koloniale interieurstijl is het gebruik van hout. In de 19e eeuw maakten ambachtslieden veelal grote, massieve meubelstukken. Deze zijn nu dan ook terug te vinden in een koloniaal interieur. De meubels zijn vaak donker en gemaakt uit zwaar hardhout. 

Koloniaal interieur

Nu we weten waar de koloniale interieurstijl vandaan komt, is het tijd om je huis in te richten. De basis van een koloniaal interieur zijn lichte kleuren op de muren en een houten vloer. Dit is het uitgangspunt. Vervolgens kun je je creativiteit de vrije loop laten, want er zijn geen strikte regels verbonden aan een koloniaal interieur. 

Meubels voor koloniale interieurstijl 

Voeg grove meubels toe van donkerhout. De meubels in een koloniaal interieur hebben vaak een klassieke uitstraling vanwege het massief hardhout. Omdat je bij de koloniale interieurstijl veelal gebruik maakt van lichte, neutrale kleuren, kun je kiezen voor meubels die meer opvallen. 

Vind je donker hout te heftig staan in je interieur? Of wil je het aanvullen met iets anders? Rieten meubels hebben een hele natuurlijke uitstraling en zijn daarmee perfect voor in een koloniaal interieur. Denk bijvoorbeeld aan een rieten stoel of mand!

Accessoires in een koloniaal interieur

Met accessoires zorg je ervoor dat je interieur een persoonlijk karakter krijgt. Zonder accessoires, zoals foto's of souvenirs, kan je interieur tot iedereen behoren. Maak het daarom persoonlijk en voeg wat leuke vakantiekiekjes toe. Ook souvenirs van je vakantiebestemmingen doen het altijd goed. 

In een koloniaal interieur kun je veel antieke accessoires verwerken. Denk aan antieke koffers, een wijnrek, een wereldbol of Oosterse vazen. 

Behang koloniale interieurstijl

Zoals eerder benoemd, kies je bij de koloniale interieurstijl voor lichte, neutrale kleuren. Zo ook voor de muren. Kies dus behang uit in een lichte tint. Dit hoeft echter niet saai te zijn! Door een patroontje of textuur te kiezen, geef je je muren direct een leuke touch. Het behang uit de Hooked on Walls Exotique collectie is perfect voor in een koloniaal interieur. Het behang heeft neutrale kleuren, maar voegt door de leuke prints wel wat toe aan je interieur. 

Wat vind jij van de koloniale interieurstijl?

7 resultaten

Eijffinger Chambord 361000

69,95
(incl. BTW)

Arte Brooklyn Tins By Merci TIN-03

285,00
(incl. BTW)

Arte Brooklyn Tins By Merci TIN-08

466,00
(incl. BTW)

Arte Lincrusta Elizabeth RD1583

398,00
(incl. BTW)

Eijffinger Museum 307405

425,00
(incl. BTW)

Elitis Indomptée Appaloosa VP 61813

253,00
(incl. BTW)

Arte Lincrusta Italian Renaissance RD1952

398,00
(incl. BTW)

Meer inspiratie

Behang met bladeren van Arte en Hooked on Walls

Het is razendpopulair om een urban jungle te creëren in je huis. Planten in je huis staan gezellig én zorgen voor extra zuurstof. Een echte win-win situatie dus. Voeg behang met bladeren toe aan je urban jungle interieur om het helemaal af te maken.

Grijs behang van Arte, Elitis, Eijffinger, KEK Amsterdam, BN Wallcoverings en Hooked on Walls

Wij bieden je diverse collecties grijs behang waar je jouw woon- of slaapkamer direct mee wilt bekleden. Bestel jouw grijze behang van Arte, Elitis, Eijffinger en Hooked on Walls gemakkelijk online bij de verf en behangspecialist.